top of page

Nog meer van jou

Updated: Dec 6, 2023


Tekening van slapend kind
Dochter Laïla ligt te slapen met haar knuffel Schaapje.

Het is weer eens ruim na kinderbedtijd en de kleine ligt nog steeds niet in haar eigen bed. Ze ligt in mijn linkerarm. En met haar rechter wang op mijn borst. Ze wilde niet naar bed en vroeg of ik haar wilde voorlezen.


Na twee verhaaltjes vallen haar ogen dicht. Ze houdt haar schaapje vast terwijl ze duimt. Met haar wijsvinger friemelt ze het labeltje van de knuffel langzaam op en neer over haar neus. Ik voel haar in slaap vallen, haar lichaam ontspant geheel. Zo nu en dan stribbelt ze nog een beetje tegen, maar de slaap wint.


Voordat ik nog zachtjes kan zeggen hoeveel ik van haar houd, richt ze haar hoofd op en kijkt mij aan: "Papa, jij hebt een hele goede moeder voor mij uitgezocht." Dan legt ze haar hoofd weer neer. Paar seconden later kroelt ze nog wat dieper in mijn arm tegen mij aan en mompelt: "En mama heeft een hele goede papa voor mij uitgezocht. Ik hou van jou." En ze is vertrokken in een diepe slaap.


Koffie


PS naar idee van Laïla: "Papa, als ik nou op het knopje druk en jij doet alsof je het aan het tekenen bent."


Tekening van slapend kind.
Dochter Laïla ligt te slapen met haar knuffel Schaapje.

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page